17. elokuuta 2016

Ostoksia ponimiitistä


Minä ja ystäväni kävimme viikonloppuna Paratiisikartano-sivuston käyttäjien ponikeräilijämiitissä. Hauskaa oli.

Ohjelmassa oli pari kisailua, suolaista ja makeaa purtavaa (paljon suklaata) sekä vapaamuotoista seurustelua. Poneista on kiva jutella ja kuuntelen myös mielelläni, kun itseäni paljon enemmän poneista tietävät henkilöt keskustelevat aiheesta.


Miitteihin on yleensä ja niin nytkin myös mahdollisuus tuoda myyntitavaraa ja käydä sitten toisten kanssa kauppaa. Löytöjen tekemisen lisäksi minusta on ihanaa ihan jo sekin, kun pääsee näkemään ja saa hypistellä huiman määrän poneja. Sellaisiakin harvinaisuuksia, joita en muutoin missään livenä näkisi, enkä ehkä edes tietäisi, että on olemassa.

Tässä ikuistettuna ystäväni ostokset sekä kilpailuista saamansa palkinnot. Ponit ovat G1 Macau Cotton Candy, Baby Blue Ribbon ja saksalainen Steamer sekä kaksi ponyville-figuuria:



Minun ostokseni olivat italialainen G1 Heart Throb, G1 custom Baby Yum Yum (joka tarkoitettu ystävälleni), customoitu G2 McDonald's-poni ja kolme G4 customia Granny Smith, Rosedust ja Derpya muistuttava yksisarvisvarsa. Lisäksi sain palkinnoksi yhdestä kisasta G1 varsan helistimen:


 
Sain miitissä myytyä pari omaa tavaraani. Jos ynnää myynnit ja ostokset, jäin ns. tappiolle vain kolme euroa, mihin olin tyytyväinen.

En aktiivisesti kerää G1 sukupolvea, tyydyn vain omistamaan vanhat ponini. Nyt Heart Throbin kohdalla tein poikkeuksen, koska kyseessä on eräänlainen "unelmieni poni". Italy Heart Throb on ainoa G1 poni, jota olen huutanut netistä itselleni. Siitä on vuosia, tapahtui joskus aikana ennen G4 sukupolven ilmestymistä. Kiinnostuin tuolloin katsomaan, millaisia G1 poneja olisi myynnissä Huuto.netissä. Tarkoituksenani ei varsinaisesti ollut alkaa ostaa poneja, mutta näin myynnissä italialaisen Heart Throbin ja se oli mielestäni tavattoman kaunis. G1 aimaatioelokuvien Sydänkäpy on lapsuudesta tuttu hahmo. Lisäksi italy-versiolla on kauniin tummat jouhet ja silmät. Huutiksen ponista syntyi tuolloin kilpailua, enkä voittanut sitä, enkä ole sen jälkeen koettanut hankkia itselleni mitään muuta G1 ponia muutoin kuin kirpputorilta. Kunnes nyt siis hänet.   
 
Customit eivät ole myyjien omatekemiä vaan muualta kulkeutuneita. Etenkin Grannylla on valitettavasti lakkaus epäonnistunut, on paakkuinen ja siihen on tahmaantunut likaa. Minusta on sääli, että joku on nähnyt suuren vaivan customoinnissa ja sitten tuollaiset asiat pilaavat lopputulosta. Arvostan kuitenkin kovasti, että joku on halunnut customoida näin herttaiset hamot, eikä niiden hinta nyt miitissä ollut todellakaan paha.

G1-varsalta on leikattu kaulaholkki eli päätä ei saa paikoilleen muutoin kuin liimaamalla. G2-ponin pää on muutoin vain katkennut. Liimasin irtopäät kuvan ottamisen jälkeen, jollain ultrasuperpikaliimalla. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa, että päät pysyvät nyt kiinni eikä liima turmellut maaleja.

Ainoat ennestään omistamani customit ovat kaksi G4 blind bag ponia, joten sikäli erikoiset ostokset minulle. On toisaalta jotenkin hyvin minun tapaistani päästä katselemaan kaikenlaisia upeita poneja ja sitten kuitenkin ihastua johonkin tällaiseen, omiin aarteisiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti