10. heinäkuuta 2017

Kukka ja Topi

 
Kesän kirpputorilöytöjä olisi muutama muukin esiteltäväksi, mutta kuvasin nyt näitä kahta otusta:  
 
 
Varmaan tunnistattekin hahmot. Haisunäätä on Bambi-animaation Kukka. Ketunpentu on  Topi ja Tessu -elokuvan Topi. Koetan pitää Disney-aiheisen keräilyn vähäisenä, mutta nämä hahmot ovat erityisen mieluiset. Bambin ja Kukan ensitapaaminen on suosikkikohtaukseni Bambista, koska Kukka on niin suloinen. En löytänyt kohtausta Youtubesta suomeksi, tässä englanniksi:
 
 
Topin hahmosta pidän, mutta Topi ja Tessu -elokuva ei ole suosikkejani. Siitä jäi minulle aikoinaan ankea ja surullinen mielikuva, paljon ankeampi ja surullisempi kuin Bambista. Ei ehkä ihme, koska Bambista minulla tulee mieleen kukkakedolla kikatteleva haisunäätä, mutta Topista ja Tessusta minulle on jäänyt parhaiten mieleen tämä kohtaus:
 
 
Jotta meillä kaikilla olisi varmasti paha mieli... Joo. Takaisin lelujen pariin, lelut tekevät iloiseksi.
 
 
Topi on Bullylandin figuuri. Kukan alkuperää en tiedä, jalkapohjissa lukee vain © Disney ja China YL. Samassa kirppispussukassa sen kanssa oli 90-luvun leluhahmoja, joten mahdollisesti myös Kukka on 90-luvulta. Pussi maksoi 3 euroa.     
 
 
Myös Topi olisi ollut eräässä sekalaisessa pussukassa, mutta myyjä suostui myymään sen erikseen, kun tarjosin euron. Koetan kirpputoreilla käännellä ja katsella lelupussukat huolella. Joskus se onneksi kannattaa.
 
 
Kummallakin on maaleissa kulumaa. Ajattelin, että voisin joskus korjata maaleja.
 
 
Kukan toista jalkaa ja käsiä pystyy vähän liikuttamaan ja päätä kääntämään.
 

Olisi ollut mukava kuvata ulkona, mutta kuviopaperi sai nyt riittää taustaksi.

 
Vielä yksi kuva: Hei me nuuhkitaan.


4 kommenttia:

  1. Et ole ainut jonka suosikkeihin Topi ja Tessu ei nouse. Omalla kohdallani luokittelen sen ns. "pahanmielen leffoihin". Elokuvassa on kivojakin kohtauksia, mutta yleisfiilis siitä aina on itselleni ollut vain pahamieli kun sen on katsonut. Minullekin tulee mieleen sama kohta minkä linkkasit ja ylipäätään Topin hylkäys ja lopun tappelu. Onhan Bambissakin surullisia kohtauksia, mutta silti siitä on jäänyt miellyttävämpi muisto. Sitä kun muistelee, niin tulee mieleen se sade laulu ensimmäisenä.

    Minusta nuo lelut ovat tosi hahmouskollisen näköisiä. Jos koko ero ei olisi noin suuri, voisi ensisilmäyksellä luulla että ne ovat samasta sarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bambissa on paljon herttaista, ylipäänsä kaunis taide ja laulut. :)

      Jättiläishaisunäätä ja/tai minikettu eivät tosiaan ole kovin sopusuhtainen parivaljakko, heh. Ostin kesällä kirpputorilta myös Bambi-pehmolelun, mutta se on sen verran näitä isompi, ettei näyttänyt mitenkään fiksulta samoissa kuvissa Kukan kanssa.

      Poista
  2. Oon nyt kyllä aika kade että oot löytänyt Topin kirppikseltä :o
    Mä olen etsinyt juur tuota samaa figuuria parisen vuotta tuloksetta, ainoastaan Ebaystä tuota löytyy mutta en ole koskaan oikein osannut perehtyä tuohon Ebayn maailmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpputoreissa on ihanaa, kun ei sinne päästessä koskaan tiedä, mitä löytää. Välillä(/usein) ei löydy mitään, mutta kirppistely jaksaa kiinnostaa, kun joskus tulee tällaisia täsmälöytöjä. :)

      Voin kuvitella, etteivät ei-keräilijät ehkä viitsi/tunnista listata tällaisia pieniä hahmoja nettiin myyntiin. :/ Toivottavasti sinullekin löytyy vielä Topi!

      Minäkään en ole koskaan perehtynyt Ebayn käyttöön. On kyllä ajatuksena, että joskus pitäisi opetella, mutta olen arastellut tehdä kauppaa ulkomailta.

      Poista