10. syyskuuta 2017

Meriponeja jo maitokaupoissakin


 Eilen pääsin käymään Jyväskylässä kaupoissa. Paikallisen TRU-myymälän valikoimassa ei ollut vielä uutuuksia, mutta Citymarketissa ja Prismassa onneksi oli.

Keljon Prismassa oli hyllyssä merivarsoja, kaikkia neljää:
 
Myös Land & Sea -ponit olivat ennättäneet hyllyyn:

 

 
Näkyi sellaisiakin uutuuksia, joita en ollut vielä nähnyt hyllyssä. Oli tällaiset Equestria Girls Minis-setit:  

Switch 'n Mix Fashions Twilight Sparkle

Switch 'n Mix Fashions Rarity

 
 
 Meriponeja näkyi tällaiset tavallista suuremmat versiot:  

Glitter & Style Seapony Princess Skystar

Glitter & Style Seapony Fluttershy

Glitter & Style Seapony Twilight Sparkle

 
Kuvassa Cheerilee siis havainnollistaa, minkä kokoisia nuo uudet ponit ovat. 
 
Toivoin, että näitä style-meriponeja olisi näkynyt jo viime viikonloppuna, kun olin kaupoissa ystäväni seurassa, koska hänen on ennakkoon tehnyt mieli näitä. Olisi hänkin päässyt jo näkemään ns. livenä. Itse en vielä tiedä, haluanko omaksi vaiko en, vaikka ovatkin kauniita. Olen jonkin verran kerännyt eri Fluttershy-versioita, mutta se keräily on osittain johtunut tylsistymisestä, kun on ilmestynyt niin vähän ja hitaasti mitään uusia kiinnostavia poneja. Nyt kaikenlaista uutta jännää on ilmestynyt ja ilmestymässä, ja niihinkin menee rahaa, joten versiokeräily ei tunnu yhtä tärkeältä.
 
Myös Princess Skystarin tahtoisin esisijaisesti tavallisena meriponina, en siis tällaisena isona, mutta tällä isolla on kyllä nätit silmät, suuret ja kimmaltavat:
 
 
Minulla tulee tästä versiosta mieleen jokin suurisilmäinen syvänmerenkala. Nuo otsassa olevat pampulat voisivat hohtaa valoa, joka houkuttelee luokseen pikkuisia mereneläviä, joihin meriponi sitten iskee kiinni terävillä hampaillaan...  Öh. Mutta nätti poni.
 
Samat ponit löytyivät myös Seppälän K-Citymarketista:  
 
 
Citymarketissa oli lisäksi tällaiset kokomuoviset meriponisetit:

Undersea Cafe Pinkie Pie

Undersea Spa Rarity

 
Olen nettikuvien perusteella kuvitellut, että nämä olisivat sellaisia Friendship is Magic ja blind bag -ponien kokoisia hahmoja. Mutta ovatkin suurempia. Samaan sarjaan kuuluu myös delfiinivaunuissa matkaava Twilight Sparkle, mutta sitä settiä ei vielä näkynyt.
 
FiM-poneista puheen ollen, Cittarissa myös:

Friendship is Magic Canterlot Castle  

 Tämän linnan mielelläni omistaisin, mutta hintaa on aivan liikaa minun makuuni.

Linnan mukana tulee Celestian ja Philomena-feeniksin lisäksi uusi hahmo Storm King:   

 
 Aiemmista FiM-sarjoista minulla on vain Nightmare Night -sarjan kaikki setit, Pinkie-sarjasta Maud Rock Pie + Gummy ja Rarity-sarjasta Sapphire Shores. Settien saatavuus Suomessa on ollut hyvin sekalaista. Ensimmäisiä eli niitä Applejackin omenafarmiin liittyviä settejä ei tullut tänne tietääkseni ollenkaan ja Rarity-sarjan seteistä osaa olen nähnyt vain Tokmannilla (enkä nyt muista, olenko nähnyt sen sarjan kahta Large Story Packia missään..). Toivon, että näitä uusimpia eli Canterlot-settejä tulisi Suomeen, koska tahtoisin Tempest Shadow -setin ja Shining Armorin kärryineen:  
 
 
Nämä muut uutuudet ovat olleet sellaisia, että olen osannut odottaa niiden ilmestymistä kauppoihin. No FiM-linnasta en ollut varma, tuleeko, mutta meriponeja olen arvellut, että pakkohan niitä ainakin joitain on tulla, koska liittyvät pian ilmestyvään MLP-elokuvaan. Kyllä maahantuojat ja kaupat varmaan hoksaavat, että elokuva on hyvää mainosta leluille. Näyttävät onneksi hoksanneen.
 
Tämän näkeminen Cittarin hyllyssä tuli sen sijaan täytenä yllätyksenä: 

 Wave 20 blind bag -pussit! Edelliset kaupoissa näkemäni pussit ovat olleet wave 15, jotka ovatkin pyörineet täällä kaupoissa todella kauan. Joten ilmeisesti nyt jäi pysyvästi välistä neljä aaltoa, harmi... Pussien hinta on onneksi jälleen järkevähkö, kolme euroa pussilta. Pari aiempaa aaltoa ovat olleet kalliimpia. Harkitsin kaikkien ostamista, koska olisi ollut aivan täysi laatikko, mutta sitten alkoi harmittaa ne välistä jääneet aallot. Ostin lopulta muutaman hahmon, omat suosikkini, joten heistä tulossa vielä myöhemmin postaus. Pussien muovin läpi näkee lukemaan korteissa suurella fontilla olevan ponin nimen, kun painaa muovin korttia vasten. Haluamiensa hahmojen valikoiminen on siis kohtalaisen helppoa.
 
Vielä yksi ponibongaus, Jyväskylän Minimanissa oli kahta erilaista puuhakirjaa, joiden mukana tulee kovamuovinen ponihahmo, hintaa oli jotain päälle kahdeksan euroa:  
 
 
Ostin Wonderbolts-puuhakirjan, vaikka minulla on jo kyseinen hahmo sellaisena lehden mukana tulleena versiona, ulkomailla ilmestynyt. Tällä puuhakirjan hahmolla oli kuitenkin glitteriä harjassa ja hännässä, joten tuntui hienolta. (Niin, siitä versioiden keräämisestä... No olisin ehkä jättänyt ostamatta, jos olisin nähnyt hinnan jossain ennen kassaa, mutta hyllystä ei löytynyt.)
 
Toivoin, että jossain kaupassa olisi ollut Rarity tai Applejack samoja "normaaleja" meriponeja, joita ostin aiemmin Twilightin. Mielellään tietenkin halvemmalla hinnalla. Niitä ei kuitenkaan näkynyt. Ostoksiksi jäivät siis blind bag -pussit ja puuhakirja. Ja ööh.... multipaketti evolvanneita eeveetilöitä:   

Heistäkin lisää juttua jokin toinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti