2. maaliskuuta 2018

Kirppislöytöjä kasarilta ja ysäriltä

Pitkästä aikaa kirppislöytöjen esittelyä.

Nämä lelut ovat löytyneet tässä syksyn ja talven mittaan, eivät siis todellakaan mitenkään kaikki kerralla. On löytynyt toki modernimpiakin leluja, mutta kokosin tähän nyt 80- ja 90-lukujen löytöjä, niiltä osin kuin itselläni oli kuvia tallessa. Ystävälle on matkannut kirppisleluja niin, etten ole ehtinyt kaikkea kuvata. Lisäksi pari omaa aarrettani on jäänyt toistaiseksi kuvaamatta, koska kuvaan-sitten-joskus. Joskus esittelyä heistä, toivon. Myös kirppisponit ajattelin laittaa ihan omaan postaukseensa, heitäkin kun on onneksi jokunen löytynyt.

Nämäkin lelut ovat muutoin kaikki muuttaneet ystävän luokse, paitsi tämä on minun kaunokaiseni:


Sky Dancer -keiju Primrose ja hänen Magic Swan eli taianomainen joutsenystävänsä. Tai joutsenenmallinen laukaisualusta, kuinka sen nyt ottaa: 
Toimii! Jalustan narusta vetämällä keiju siis pyörii niin, että käsivarret eli siivet kohoavat ja keiju pyörähtää lentoon. Minulla on kaksi keijua lapsuudesta ja nyt myöhemmin on kertynyt pari lisää. Tämä on heistä mielestäni kaunein.

Tämä seuraava otus on kaverin itsensä tekemä löytö, mutta halusin kuvata näytille: 
Sweet Secrets -sarjan kissa Cat Trina. Mielestäni sarjan söpöin hahmo. Nämä hahmot eli raajat ja pään saa taiteltua sisälle keskivartalona toimivaan avautuvaan timanttirasiaan. En vain osannut taitella niin, että myös pää olisi mahtunut sisään... Mutta tästä siis ei melkein kukaan arvaa, että hän onkin oikeasti kissa eikä jalokivi: 
Minulla oli lapsena sarjan hevoshahmo Star Jumper. Nyt viime vuosien (/vuosikymmenten) siivouksissa en ole häntä enää nähnyt, joten en usko, että on enää tallessa. Harmi, mutta muutoin lelut ovat onneksi säilyneet hyvin. Nyt aikuisena keräilijänä olen karsinut kaapeistani tavaraa (koska on tullut osin samoihin kaappeihin säilöön paljon uusia leluja...), mutta olen kiitollinen, että olen saanut harkita niistä luopumisen nyt kaikessa rauhassa.

Tässä vielä timanttikisu takaa: 


Sitten Hasbron Puppy Surprise -sarjan emokoira. Heti kirppispöydän ääressä kopeloin innoissani hänen sisuksensa, olisiko myös pentuja, ja onnekkaasti olikin kaksi pentua tallessa. En ennättänyt ottaa parempaa kuvaa, mutta tällaiset: 
Myös nykyään julkaistaan pehmokoiria samalla nimellä ja idealla. Yhtä koiraperhettä olen esitellyt myös tässä blogissa.  Jos mahdollista, nämä vanhat koirat ovat silti vielä herttaisempia. Nostalgiaplussaa, vaikkeivat omaan lapsuuteeni kuuluneetkaan. (Minulla oli/on sen sijaan koiraperhe Marvelin sarjasta Puppy Magic. Ehkä joskus kuva heistä.)     

Kerralla löyty neljä hahmoa sarjasta Macic Diaper Baby Dinos:
Dinovauvoja on yhteensä 12 erilaista. Tässä on siis jo ihan mukavasti 1/3 koko sarjasta. Näistä neljästä sekä minun että ystävän suosikki on tuo turkoosi peukalon imeskelijä: 
Kun hahmot kastaa kylmään veteen, vaipan värin pitäisi muuttua joko vaaleansiniseksi tai pinkiksi sen mukaan, onko kyseessä poika vai tyttö. En itse ennättänyt testaamaan, joten ystävä saa kokeilla, vieläkö dinojen sukupuolen saa selville.



Hahmot ovat hauskan yksityiskohtaisia. Jokaisella on vaippansa vyötäisille työnnettynä säilöön puruluu tai useampi:


Nyt ihan kuukauden sisällä löytyi tällainen rakennus, sieväm pastellinen Flower Shoppe: 


Kukkakauppa on myös sisältä asiallisen kukkaisa: 
Minulla ei aluksi ollut mitään käsitystä, mihin sarjaan tämä kuuluu. Ulkonäöstä kuitenkin arvasin, että on tämä osastoa kasari/ysäri. Pohjasta löytyi vuosiluku 1991 (L.G.T.I). 
Mukana tuli myös ilahduttavan paljon tarvikkeita: 
Tämä tarvike auttoi tunnistamaan, keiden kaupasta oikein on kyse: 

Jep. Kyseessä on My Magic Kissing Dragon -sarjaan kuuluva leikkisetti. Setin mukana ei tietääkseni ole tullut hahmoa, mutta tässä yksi lohari pääsi ("Vihdoin!") kauppaan leikkimään: 
Myös hän on kirppislöytö, vaikkakin eri kirppikseltä. Tässä saurusten kokovertailua, kummatkin sarjat Galoobin valmistamia: 


Fisher Pricen Once upon a Dream -sarjaan kuuluva poni: 
Näitä on olemassa paria eri väriä. Minulla oli lapsena vaaleansininen poni, jolla oli vaaleanpunainen harja. Ja olisi siis vieläkin, jollen olisi pari vuotta sitten antanut sitä ystävälle, hän kun näistä kiinnostui. Sinne matkasi siis myös tämä helmiäispastelliheppa. 

Yhdessä kirppispussukassa tuli lauma iloisia koiranpentuja: 
Nämä hahmot kuuluvat 90-luvulla myytyyn TOPPS Precious Puppies -sarjaan. Tämän sekä monen muun Puppy in my Pocket -tyylisen sarjan tiedot löytyvät kattavasti nettisivustolta: www.90sinmypocket.com/. Jokaisen hahmon mukana on tullut keräilykortti, jossa on lukenut tietoja pennusta. Olen kai ennenkin sanonut, mutta minusta on ihanaa, kun leluhahmoille on olemassa jonkinlainen taustatarina. Tykkään tietää, keitä hahmot ovat. 

Tähän loppuun lyhennetyt esittelyt löytyneistä koirista:    


Kannustusjoukkoihin kuuluva sekarotuinen Pom Pom ilahduttaa yleisöä ja urheilijoita.


Villakoira GiGi nauttii kauneushoitolakäynneistä.



Shih tzu Princess niittää mainetta koiranäyttelyissä.


Sekarotuinen Hobo on neuvokas katukoira, joka etsii itselleen hyvää kotia. 


Sekarotuinen pallokoira Yogi on innokkaasti mukana baseball-peleissä.

Saksanpaimenkoira Max opiskelee tullakseen poliisikoiraksi. 




Italianvinttikoira Speedo treenaa vinttikoirien juoksukilpailuihin.

Dalmatialainen Sparky on paloaseman oma maskotti. 


Pointteri Rainbow nauttii saadessaan touhuilla taiteilijan ateljeessa. 

Leikkisä sekarotuinen Rascal huolehtii, että omistaja saa kylliksi liikuntaa. 

 Kettuterrieri Clara Belle on sirkuskoira. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti