26. lokakuuta 2016

Vanhoja trolleja, uusia trolleja, muuta uutta

En muistaakseni lapsena pitänyt erityisen paljon trolli-peikoista. Niiden värikkäät tukkatupsut kiehtoivat. (Ei siis ihme, että nyt myöhemmällä iällä ihastuin zelf-hahmoihin.) Muutoin ulkonäkö ei kiehtonut, trollien kasvoja pidin ehkä vähän pelottavina.
 
 
Omistin lapsena tällaiset (tai siis nämä juuri kyseiset yksilöt) pikkuruiset trollit: 
 
 
 
Ainakin osa tuli 90-luvulla pääsiäismunista, osan alkuperää en tiedä. Noissa yhdistyi kaksi tykkäämääni asiaa: värikkäät tukat ja pieni koko. Suuri määrä minikokoisia figuureja tuntui lapsena kivalta. (Sitä mielitekoani olen toteuttanut sittemmin keräilemällä My Little Pony G4 blind bag -poneja.)
 
En ole koskaan innostunut keräämään lisää trolleja. Lapsuuden peikkoja olen säilyttänyt, eivät onneksi vie paljoa tilaa, mutta nekin voisin laittaa kiertoon, jos joku tahtoisi omiin kokoelmiinsa.
 
Vanhat trollit tulivat taas mieleen, koska kauppoihin on ilmestynyt uusia Trolls-leluja. Jokin aika sitten Helsingin Kampin BR-leluissa bongailin tällaisia pakkauksia:           
 
 
 
 
Kyseessä ovat pian (28.10.) ensi-iltaan tulevaan Trolls-elokuvaan liittyvät hahmot. Elokuva vaikuttaa ennakkoon ihan laadukkaalta. (Itse tosin en nykyisistä animaatioista oikein pidän. Liian iloisia, eh.) Tekijöinä samoja kuin Shrek-elokuvissa ja alkuperäisinä ääninäyttelijöinä mm. Justin Timberlake. Trailerin perusteella luvassa paljon vipeltäviä värejä sekä tarttuvaa musiikkia:
 
 
 
Suomeksi dubattuna kuulostaa tältä:
 
 
Elokuvaan liittyen minua ihmetyttää sekava suomentaminen: toinen päähenkilö Branch on suomalaisessa versiossa Risu, mutta Poppy on edelleen Poppy. Lisäksi huvittaa pahisten nimeäminen, ihan siis englanniksikin: pahikset ovat englanniksi Bergens, suomeksi puhutaan bergeniläisistä. Mitä pahaa Bergen ja bergeniläiset ovat tehneet? Siis muuta kuin että ovat Turun ystävyyskaupunki, eheh. Ja lisäksi vielä ihmetyttää, että elokuvassa iloton peikko Branch näyttää harmaalta, mutta leluversio hänestä on ihan söötti vihertävä-violetti. Joko hän värjääntyy elokuvan aikana tai sitten värikäs lelu myy paremmin kuin harmaa lelu. 
 
En aio kerätä myöskään uusia trolls-leluja. Minulla on jo keräilyssä zelfit, joista pidän paljon enemmän. Heissä kylliksi tukkatupsuja minulle. Lisäksi en tiedä, ilmestyykö trollileluja muita kuin nuo elokuvaan liittyvät hahmot. Pelkkä elokuvan oheistuotteiden kerääminen ei huvita.     
 
 
Pari muuta leluhyllybongausta:     
 
 

My Little Pony G4 prinsessapehmot

 
Kampin BR:n hyllyssä oli jälleen myös MLP prinsessapehmoja, tuollaisia suuria "moppiharjaisia". Niitä oli joskus aiemminkin, mutta oli monta kuukautta tässä välissä, ettei enää näkynyt. Silloin aiemmin ei mielestäni ollut Lunaa, nyt oli hänkin mukana. (Tämän kuvan ottamisesta on se pari viikkoa, joten ei takeita, että pehmoja taas enää on... Jos kiinnostavat, kannattaa tarkistaa myös Toys R' Us -myymälät.) Hintaa huimat 44,99 euroa. 


Monster High: Voltageous Hair Frankie Stein  


Tämä bongaus tuoreempi. Pysähdyin viime viikonloppuna Lahden Kärkkäisellä (taas, sama paikka josta ostin aiemmin syksyllä Örpän). Siellä hyllyssä näin tuollaisen uuden Frankie-nuken. Näköjään löytyy myös BR-lelujen nettikaupasta. Kärkkäisen hinta oli 41,90 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti