22. maaliskuuta 2017

Uusi innostuksen kohde

Viimeisin uusi leluni on tämä nukkeneiti: 
 
 
Kyseessä on Shopkins-sarjan Shoppies-nukke nimeltään Bubbleisha. Tuollainen överi-iloisen näköinen pinkki purkkatyttö, parhaina kavereinaan elollinen purukumipallo ja purkka-automaatti (ja käsilaukkukin on ehkä olento).
 
Minulla ei ennestään ollut yhtään sarjan hahmoa. Huomasin ensimmäisen kerran vasta viime vuoden lopulla Tallinnassa, että tällaisia nukkeja on olemassa. Näyttivät sööteiltä, iloisia ja värikkäitä. Jokin aika sitten lelukaupassa käydessäni heitä taas näin, sitten katselin netistä kuvia tulossa olevista julkaisuista (todella kivoja) ja päätin lopulta hankkia näitä myös omaan hyllyyn. Bubbleisha ei ollut ainoa ostamani hahmo, mutta pääsi ensimmäisenä ulos paketistaan.   
 
Shopkins-hahmot eli tuollaiset pikkuiset elolliset ruokatarvikkeet (ja muut kulutustavarat) olivat minulle jo entuudestaan tuttuja, kaupoissa on näkynyt. Ne ovat minusta hämmentäviä, koska en ole ihan ymmärtänyt, onko heidän omassa tarinamaailmassaan tarkoitus päätyä lopulta syödyiksi... öh. Ehkei ole. Shoppies-tyttöjen taustatarinasta olen ymmärtänyt, että he ovat kaveruksia, jotka viettävät aikaansa shoppailemalla. Sekin on mielestäni aika huono tarina leluille. Parempia leluhahmoja olisivat jotkin ekologista elämää viettävät kaverukset, jotka harrastaisivat jotain muuta kuin hillitöntä kulutushysteriaa. Vaikka maailman pelastamista ja linnunpönttöjen ripustamista. Toisaalta en ehkä ole oikea henkilö arvostelemaan, koska itse harrastan tällaisen muovikrääsän hankkimista ja omistamista.

 


Leikin, että minun purkkatyttöni löysi pienet ystävänsä hylättyinä ja päätti kerätä talteen luontoa roskastamasta. Maaninen kierrättäjä, kierrättää jopa käytetyt purkkapallot. 

Lisää juttua näistä nukeista joskus tulevaisuudessa.
Lasten keskuudessa shopkinsit ja myös Shoppies-nuket ovat ilmeisesti ihan suosittuja, mutta olisi kiva tietää, jos joku keräilee näitä.   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti